BEHANDLING AF ANGST

HVAD ER ANGST FOR EN STØRRELSE?

Angst er en medfødt grundfølelse og nogle gange bliver der – af den ene eller anden grund – skruet op for den. Tager man i den ene ende af et problem og trevler, så havner man ofte til sidst i angst. Angst er en ekstremt styrende følelse for vores adfærd og adfærdsmønstre​.

HVORFOR ER DER SÅ MANGE DER OPLEVER ANGST?

Vi har mange medfødte angstprogrammer – de kommer fra vores arv, fra biologien. Vi har som mennesker udviklet os så stærkt, at vi mangler en diplomat, en tolk:

Vi lever et liv i en kultur og et tempo der længe har oversteget det, vores hjerner er bygget til. Vi er mennesker der oplever meget mere end vores bedsteforældre oplevede – livet pt. går for stærkt og er for kompliceret til at vi kan følge med og det ses på vores generelle angst- og stressniveau.​

ANGST OG UNDGÅELSESADFÆRD

​Undgåelse fylder rigtig meget hos angstramte. At undgå det angstprovokerende, som gør én fysisk dårlig. De fysiske fornemmelser er desværre velegnede til en videreudvikling af angsten - for man bliver angst for at blive angst. Til sidst kan man helt glemme hvad det var, der udløste det i første omgang.


​Angst er designet til at det er så ubehageligt, at det kræver rigtig stærk styring at gå imod instinkter. Den er designet til at vi næsten ikke kan modstå at flygte. Vi kan også blive aggressive når vi er angste, for eksempel når nogen forskrækker os.​

HVORNÅR VÆLGE BEHANDLING AF ANGST?

​”Mange har fobier og angst for ting – er det ikke bare en del af at være menneske?”

Det kunne man fristes til at sige ja til. Med mindre din største drøm er at flytte ud i bushen i Australien, så behøver du som dansker ikke nødvendigvis at få gjort noget ved din skræk for slanger.

Vi skal have angst i vores system - vi skal kunne blive aktiveret i vores trusselssystem for at overleve. Men i vore dage er det tit psykologi/tænkning, der aktiverer angsten – fx ”Hvad-nu-hvis”-tanken.


​En god huskeregel er:

”Hvis noget forhindrer dig i at leve dit liv, bør du handle/gribe ind”

Det kan være en god idé at tage den i opløbet. Jo hurtigere, der lægges forståelse og handlemuligheder ind, jo hurtigere lægger den sig igen.

✓ Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

✓ Mere end 3.500 sessioner med stress- og angstramte 

✓ 20 års erfaring i professionel formidling

Adresseoplysninger​

Mageløs 12, 2 tv
​5000 Odense C

Kontaktoplysninger​

71 75 81 26​

CVR: 35916202