Særligt sensitiv​

AT VÆRE SÆRLIGT SENSITIV

​I de første 5 år af min kliniks levetid stod der ikke et eneste ord om dét at være særligt sensitiv på min hjemmeside og alligevel er mere end 80% af de mennesker, der har fundet vej op til mig særligt sensitive – mange uden at vide det.

Det skal slås fast at:

  • At være særligt sensitiv er arveligt
  • 15-20% af befolkningen er født sådan
  • Lige dele mænd og kvinder

MÅSKE VED DU IKKE OM DU ER SÆRLIGT SENSITIV?

Der er mange kendetegn og selvfølgelig forskellige grader af sensitivitet.

Oplever du noget af nedenstående som problematisk?:

  • At være sammen med mange mennesker i længere tid ad gangen, også selvom du trives i det og kan lide dem?
  • At høje lyde, kulde, sult eller træthed påvirker dig i forhold til at rumme dét, du er i færd med?
  • At konflikter eller bare dårlig stemning mellem andre gør noget ved dig, også selvom det ikke har noget med dig at gøre?
  • At voldlige, uhyggelige eller psykologisk skræmmende film påvirker dig mere end det gør andre?
  • At du hurtigt får ’overload’ i din hverdag og ikke ved hvordan du skal lægge det ned – og at du nogle gange kommer til at lægge yderligere aktiviteter oven i, i et forsøg på at hjælpe dig selv, men at det virker modsat?
  • At du tit har dårlig samvittighed, tankemylder, og kommer til at skælde lidt ud på dig selv over det?

Oplever du på den positive konto noget af nedenstående i din hverdag?:

At du kan blive glad helt ind i knoglerne af at se en smuk natur og være i naturen?

At samvær med dyr giver dig en ro og en glæde som du nogle gange næsten dækker over fordi andre tilsyneladende ikke har det på den måde?

At den musik, du elsker, går helt ind i dig og løfter dit humør – og omvendt også kan trykke på knapperne inden i så du følelsesmæssigt giver helt slip og klasker sammen?

At andres glæde, romantiske eller lykkelige film – sågar reklamer – kan påvirke dig så det nærmest trækker vand i øjenkrogene?

Hvis du nikker genkendende til en god portion af ovenstående, så kom ind og få noget mere at vide og nogle værktøjer til at rumme at være i et samfund, der ikke altid er skruet bedst sammen for særligt sensitive.

LAVT SELVVÆRD ELLER SÆRLIGT SENSITIV?

​Det er ikke en diagnose, det er ikke hysteri, overfølsomhed eller svaghed. Det er sådan, man er født. Og det kan være en stor udfordring at være særligt sensitiv i den verden, vi lever i. Man vil typisk være mere disponeret for stress og angst på grund af mængden af sanseindtryk og det manglende filter, som andre har. Oven i det kommer mange sensitive til at forveksle sensitiviteten med lavt selvværd – ”hvorfor kan jeg ikke klare det her når de andre kan?”.

 

ILTMASKEN SKAL PÅ ÉN SELV FØRST…

​Jeg oplever mange fællestræk hos særligt sensitive - de arbejder fx ofte med mennesker og/eller er omsorgsgivere i deres netværk, og lider ofte af kombinationen af ”Det Gode, Store Hjerte” og ”Fikse-genet”. Som særligt sensitive slår de sig derfor oftere fordi de er så stærkt kodet på at give og glemmer at iltmasken skal på dem selv først – eller ved ikke hvordan den kommer på. Det er bl.a. dét, man lærer hos mig og det er stressforebyggelse og giver lindring, healing og balance.

HVAD KAN MAN FÅ UD AF ET FORLØB HOS METTE BALSLEV:

​Vi kortlægger hvor gaverne i det sensitive ligger, og hvor udfordringerne opstår – og ved hjælp af kombinationen af de nye tilgange indenfor kognitiv terapi sammen med NADA-akupunktur, Mindfulness og mine andre værktøjer, får man gennem personlig udvikling og mentalisering lavet det filter der gør, at man kan mestre sin hverdag som særligt sensitiv.

✓ Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

✓ Mere end 3.500 sessioner med stress- og angstramte 

✓ 20 års erfaring i professionel formidling

Adresseoplysninger​

Mageløs 12, 2 tv
​5000 Odense C

Kontaktoplysninger​

71 75 81 26​

CVR: 35916202