Stressforebyggelse og foredrag om stress​

Hvorfor prioritere stressforebyggelse?

​

  • 35.000 danskere er pt sygemeldt pga. dĂĄrligt psykisk arbejdsmiljø
  • 500.000 danskere føler sig udbrændt pĂĄ jobbet
  • 430.000 danskere oplever daglige symptomer pĂĄ stress

         (kilde: Stressforeningen)

​

Stressforløb er meget forskellige. Nogle medarbejdere oplever, at stress kommer som lyn fra en klar himmel, for andre er det en snigende proces, og for andre igen er det en optrappende proces, hvor vrede og frustration fylder mest.

​

Når stress ikke udvikler sig på samme måde for alle, betyder det også, at der bør tænkes i forskellige stressforebyggende tilgange og handlinger samt en opmærksomhed på løbende tilpasning. Dette kræver en grundlæggende viden om og forståelse for stress, hvorfor og hvordan det opstår, hvordan man undgår det og hvad man kan gøre hvis det allerede findes.

​

Et eksempel pĂĄ en stressreaktion:

En medarbejder har haft meget travlt over en længere periode, hvor opgaverne skulle løses hurtigst muligt. Pludselig kom der en ekstra og mere kompleks opgave, som han fik særlige udfordringer med at løse. Han oplevede ikke, at han havde tid til at søge hjælp, eller helt vidste hvor han skulle finde hjælpen. Medarbejderens overskud, humør og deltagelse i kollegialt fællesskab falder. Han begynder måske at glemme aftaler, ikke få opgaver færdige til tiden, laver fejl, bruger længere tid på en opgave, arbejder over, bliver irritabel og begynder måske at have mere fravær.

​

Til en samtale med lederen vil denne medarbejder ofte ikke være så tydelig i sin udmelding om, hvor slemt det egentlig er.

Det medarbejderen siger:​

Det medarbejderen mener:​

”Der er lidt travlt i øjeblikket, og jeg har lidt svært ved at følge med”​

”Jeg kan slet ikke overskue tingene, alt flyder, tingene hober sig op, og alt virker uoverskueligt”​

​”Jeg har ikke sovet så meget i nat”

”Jeg har sovet dårligt meget længe og kæmper med tankemylder og angst for, at jeg ikke når tingene”​

”Der er lidt støj nogle gange”

”Jeg kan slet ikke koncentrere mig”

”Jeg er måske mere følsom for tiden”

”Jeg græder ofte når ingen ser det. Jeg kan ikke styre mit temperament”

Hvad er stressforebyggelse?

Stressforebyggelse bliver ofte forstået som de særlige tiltag, der skal forebygge dårligt psykisk arbejdsmiljø og reducere risikofaktorer i arbejdet.

Undersøgelser viser dog, at forebyggelse i lige sĂĄ høj grad handler om løbende at understøtte en sund arbejdspladskultur og herunder dialogen med medarbejderne, hvor lederen løbende justerer pĂĄ de forhold, medarbejderne oplever som udfordrende. 

​

Ordet udfordringer er et nøgleord når man taler stress og stressforebyggelse.

​

Noget af det vigtige som leder er at sikre, at de arbejdsmæssige krav ikke overstiger hvad medarbejderen kan holde til eller finder meningsfuldt, og at sikre medarbejderens handlemuligheder.

​

Derfor kan du som leder med fordel have 3 fokusomrĂĄder:

1. ​De udfordringer, der kan presse din medarbejder

2. ​At medarbejderen er klædt på til udfordringerne

3. At medarbejderen har mulighed for at handle i forhold til udfordringerne

​

Læs gerne mere om stress her

​

Hvordan formidles stressforebyggelse hos Mette Balslev?

Stressforebyggelse er et alvorligt emne – men det kan formidles i et letfordøjeligt sprog så alle ansatte, uanset fagligt niveau, kan gå fra foredraget med konkret og brugbar viden fx om hvorfor vi alle kan blive ramt af stress, hvad der gasser op inden i og hvad der gearer ned, eksempler på stress, konkrete værktøjer, øvelser og forslag til hvordan man både personligt og som virksomhed kan arbejde videre efterfølgende.

​Stressforebyggende foredrag og undervisning skræddersyes efter den enkelte virksomheds behov og tidsramme. 

​

Jeg er ofte ude i både store og små virksomheder, netværk, institutioner mm og holde stressforebyggende oplæg og når jeg går derfra sidder skuldrene nærmest helt synligt lidt længere ned på folk.

​

Mine klienter kommer ofte fra omegnen af Odense, Ringe og Middelfart, men jeg tilbyder ogsĂĄ stressforebyggelse i hele landet. Jeg kommer ogsĂĄ gerne ud til jer – ring og fĂĄ et uforpligtende tilbud pĂĄ telefon ​71 75 81 26 eller hvis du har spørgsmĂĄl eller ønsker at booke et foredrag eller en workshop. 

Du er også velkommen til at udfylde min kontaktformular. Jeg glæder mig til at høre fra dig.​​

​

Se eksempler pĂĄ tidligere kunder og opgaver her

Adresseoplysninger​

​

Mageløs 12, 2 tv
​5000 Odense C

Kontaktoplysninger​

​

71 75 81 26​

CVR: 35916202