Min tilgang​

MIN TILGANG

Uanset om jeg sidder med en privatklient, erhvervscoaching eller individuel supervision, trækker jeg de værktøjer op af min værktøjskasse, som giver mest mening for den pågældendes proces.

Derfor gør jeg bl.a. brug af både kognitive redskaber og hjemmeopgaver, standardiseret øreakupunktur samt Mindfulness-træning i mundrette bidder på briksen.

Hvis man ønsker et forløb hos mig, må man derfor være indstillet på at man risikerer at skulle lægge ryg til de forskellige elementer, da konstellationen af alle mine værktøjer gør, at der i sidste ende skal langt færre sessioner til, hvilket er i både din og min interesse.​

HVORDAN VIRKER KOGNITIV TERAPI?

Vi ser ikke verden som verden er - vi ser verden som VI er"

Det er ikke de oplevelser, vi har, der direkte forårsager vores følelsesmæssige reaktioner: Mennesker der har haft samme oplevelser, vil reagere forskelligt.

Kun ved at undersøge hver enkelt persons syn på sagen, kan man grundlæggende forstå hvorfor de reagerede som de gjorde.​

Dette er ikke et nyt fænomen:

"Mennesker forstyrres ikke af ting i sig selv, men af den betydning, de tillægger disse" - Slaven Epictetus​​​​

"Hvis et ydre objekt forstyrrer dig, er det ikke objektet i sig selv, men din bedømmelse af dette, som skaber smerte" - Kejser Marcus Aurelius​​​​

Vi mennesker er skabt til at handle - at løse de problemstillinger, vi bliver sat i - men hvis vi ikke kan handle os ud af dem, og ikke forstår hvorfor vi reagerer som vi gør, fx i forbindelse med angst og stress, så bliver vi ofte handlingslammede - og dét svarer til et kontroltab.

I kognitiv terapi handler det om at lære at forstå hvad vi er oppe imod, og hvor meget vores tænkning påvirker vores følelser, krop og adfærd. Værktøjer og viden giver nye handlemuligheder og nedbringer derfor mængden af bekymringstanker og tankemylder.​

MINDFULNESS - HVORFOR TALER ALLE OM DET?

​Mindfulness er egentlig bare at være til stede lige her og lige nu, uden at bedømme, uden at vurdere det, du oplever. Det er enkelt men samtidig noget af det sværeste, du kan blive bedt om; At være lige der hvor du er.

Forskere på Harvard har fundet ud af, at 47% af vores liv er vi alle andre steder, end dér hvor vi befinder os. Det er lidt ærgerligt at have været 14 dage på Barbardos og kun har været der halvdelen af tiden.

Formålet med Mindfulness er dybest set at malke livet lidt mere.

Ud over at du får mere ud af de ting, du alligevel går og gør, kan Mindfulness gøre dig i stand til at rumme ubehagelige situationer og ændre din måde at forholde dig til dine tanker, følelser og kropslige fornemmelser på.

Mindfulness er taget fra den buddhistiske religion, hvor det er praktiseret i mere end 2.500 år, men blev renset for religion og indført på Stressreduktions-klinikken i 1970’erne på University of Massachusetts Medical Center af Jon Kabat-Zinn.

Siden da er der blevet forsket i Mindfulness, det er evidensbaseret og bruges i dag over hele verden - hvis du fx går til lægen med en depression i England eller Holland, så spørger lægen om du vil have medicin eller Mindfulness.

Jeg har haft fornøjelsen af 100 timers guidet meditationstræning med Jon Kabat-Zinn og Saki Santorelli - og yderligere træning med Saki - og praktiserer Mindfulness som en måde at leve fra hver dag.

HVAD ER NADA-AKUPUNKTUR?

​NADA er øreakupunktur der er beregnet til behandling med fokus på at gå i proces/personlig udvikling. Forskning viser at NADA-akupunktur gør én terapiparat.

​​

NADA er en forkortelse for National Acupuncture Detoxification Association,​ og modellen blev udviklet i 1970’erne på Universitetshospitalet Lincoln i New York.​

Den benyttes i dag over hele verden, bl.a. på hospitaler, på behandlingsinstitutioner, i terapeutisk arbejde og i katastroferamte områder - det lægger Trusselssystemet ned, uden at man skal tale sig igennem det.

NADA er en katalysator, der hjælper kroppen og sindets selvhelbredende egenskaber. Reguleringen sker bl.a via det autonome nervesystem, kroppens hormoner og transmitterstoffer.​

✓ Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

✓ Mere end 3.500 sessioner med stress- og angstramte 

✓ 20 års erfaring i professionel formidling

Adresseoplysninger​

Mageløs 12, 2 tv
​5000 Odense C

Kontaktoplysninger​

71 75 81 26​

CVR: 35916202