Behandling af angst – giv slip på angsten​

Jeg tilbyder behandling af angst ved hjælp af en kombination af kognitiv terapi, NADA-akupunktur og Mindfulness.


​Angst er en medfødt grundfølelse og nogle gange bliver der – af den ene eller anden grund – skruet op for den. Tager man i den ene ende af et problem og trevler, så havner man oftest i angst. Angst er en ekstremt styrende følelse for vores adfærd og adfærdsmønstre.

Lær at aflæse symptomer på angst

Der findes flere end 100 forskellige symptomer på angst og angstanfald. Det typiske symptom på angst er en overdreven tendens til bekymring. Symptomerne på angst varierer fra person til person – de mest almindelige symptomer på angst er:

 • ​Rastløshed og irritabilitet
 • ​Brystsmerter
 • ​Stakåndethed
 • ​Hjertebanken
 • ​Anspændthed
 • ​Muskelspændinger
 • ​Hovedpine
 • Koncentrationsbesvær
 • Sveden
 • Kvalme
 • Hyppig vandladning
 • ​Træthed
 • ​Søvnproblemer
 • ​Rysten eller skælven
 • ​At være let at opskræmme
 • ​Overdreven vedvarende bekymring
 • ​Et urealistisk syn på problemer
 • ​Altid at forvente det værste

Angst og undgåelsesadfærd

​Undgåelse fylder rigtig meget hos angstramte. At undgå det angstprovokerende, som gør én fysisk dårlig. De fysiske fornemmelser er desværre velegnede til en videreudvikling af angsten - for man bliver angst for at blive angst. Til sidst kan man helt glemme hvad det var, der udløste det i første omgang.

​Angst er designet til at det er så ubehageligt, at det kræver rigtig stærk styring at gå imod instinkter. Den er designet til at vi næsten ikke kan modstå at flygte. Vi kan også blive aggressive når vi er angste, for eksempel når nogen forskrækker os.

Angst kan forekomme i mange forskellige former, som eks.:

 • Socialangst
 • Sygdomsangst
 • Præstationsangst

Sikkerhedsadfærd giver angsten frit spil

Det er blevet moderne at gå rundt med vandflasker. For angstklienter er det tit en sikkerhedsadfærd - "Hvis jeg ikke har den med mig overalt, kan jeg ikke drikke når jeg bliver tør i halsen - så kan jeg ikke trække vejret, så går det galt." Når man efterkommer sikkerhedsadfærden, så giver man sin hjerne ret i, at der er fare på færde. Druesukker i tasken, sidde tæt ved døren, tælle, undgå at røre streger – sikkerhedsadfærd har mange ansigter.​

​Hvornår vælge behandling af angst?

​”Mange har fobier og angst for ting – er det ikke bare en del af at være menneske?”

Det kunne man fristes til at sige ja til. Med mindre din største drøm er at flytte ud i bushen i Australien, så behøver du som dansker ikke nødvendigvis at få gjort noget ved din skræk for slanger.

Vi skal have angst i vores system - vi skal kunne blive aktiveret i vores trusselssystem for at overleve. Men i vore dage er det tit psykologi/tænkning, der aktiverer angsten – fx ”Hvad-nu-hvis”-tanken.


​En god huskeregel er:

”Hvis noget forhindrer dig i at leve dit liv, bør du handle/gribe ind”

Hvorfor er der så mange der oplever angst?

Vi har mange medfødte angstprogrammer – de kommer fra vores arv, fra biologien. Vi har som mennesker udviklet os så stærkt, at vi mangler en diplomat, en tolk: Vi lever et liv i en kultur og et tempo der længe har oversteget det, vores hjerner er bygget til. Vi er mennesker der oplever meget mere end vores bedsteforældre oplevede – livet pt. går for stærkt og er for kompliceret til at vi kan følge med og det ses på vores generelle angst- og stressniveau.

Behandling af angst med kognitiv terapi og Mindfulness

Ved behandling af angst anbefaler jeg altid, at man går ”all in” på alle de værktøjer, jeg har i min værktøjskasse. Kombinationen af kognitiv terapi, NADA-akupunktur og Mindfulness gør, at problematikken bliver angrebet fra alle vinkler, og man mærker bedring inden for meget kort tid. Læs gerne tidligere klienters udtalelser i forhold til angstbehandling hos mig.

Hør mere om hvordan jeg kan hjælpe dig med behandling af angst

​Lider du af angst og bor du eksempelvis i Odense, Ringe eller Middelfart? Kontakt mig på telefon 71 75 81 26 hvis du gerne vil høre mere om behandling af angst eller hvis du har spørgsmål. Du er også velkommen til at udfylde min kontaktformular. Jeg kan også hjælpe dig med behandling af stress. Læs også gerne om personlig udvikling.

Jeg glæder mig til at høre fra dig og hjælpe dig.​​

​​Mine klienter siger:

Mandlig klient, har været væk fra arbejdsmarkedet flere år grundet OCD – er nu i arbejde fuld tid igen:

"Hvis bare det var et brækket ben - så ville alle kunne forstå det og man ville vide hvornår gipsen skulle af... Men jo mere, jeg har været ved dig, jo mere synes jeg at det er et brækket ben, for nu kan jeg tage og føle på det"​

Kvindelig klient, om sin angst:

“Jeg så dagligt skygger, følte mig forfulgt og overvåget, kunne ikke være i rum med mange mennesker, fik angstanfald flere gange ugentligt, sov tit 20 timer i døgnet, brugte 2 timer på at stå ud af sengen om morgenen, kunne dårligt overskue én dag, hvor jeg egentlig ikke skulle noget og jeg kunne slet ikke se en fremtid for mig selv.

​I dag er jeg blevet angstfri, har afsluttet min 10. klasse med opstart midt i året, er optaget på Kold College, har en skøn kæreste og er kommet videre uden medicin. Jeg glæder mig til at leve mit liv og se hvad verden har at byde på.

​You are stronger than you seem, braver than you believe, and smarter than you think you are”


Kvindelig klient, om sin behandling af angst hos Mette Balslev:​
Du er den bedste investering i mit liv. Jeg ville ikke være hvor jeg er, uden dig.

Mandlig klient om angst:
​Det er ligesom en træls svigermor, der er flyttet ind..

Kvindelig klient, om sin behandling af angst:​​
Kære Mette. Vil blot ønske dig en rigtig glædelig jul. Det gik i går op for mig, at det allerede er 6 måneder siden at jeg har besøgt dig sidst…Der er sket så meget og det går så godt – op og ned, men alle de værktøjer du har lært mig benyttes… Du er min livsline, som er dejlig at have i baghånden.

​Mandlig klient, om sin angst:​

​"Inden jeg startede her var jeg sikker på at mit liv var slut. Når man er dernede er det svært at kapere. Jeg kunne ikke forestille mig at jeg kunne få det bedre.

​Jeg læste om hende den 18-årige på hjemmesiden og tænkte ’Det kommer aldrig til at ske for mig’, men inderst inde håbede jeg på det – ’Gid jeg kunne komme tilbage ligesom hende’. ​​Før man ved hvad angst er, er det umuligt at sætte sig ind i.

​Mennesker omkring én kan ikke forstå det. Nogle gange blev jeg spurgt ’Hvad er det, du er bange for?’. Det var svært at forklare.​​Det er helt vildt at jeg har haft det sådan. Jeg kunne ikke: ​Bo og arbejde i udlandet mere ​Arbejde i det hele taget​Køre bil​Løbe – når jeg blev forpustet troede jeg at jeg fik et angstanfald​Spille pc – jeg var bange for at få et angstanfald mens jeg talte med de andre​Være alene ​​Jeg måtte flytte hjem til mine forældre igen og kunne kun ligge under dynen og se tv. Jeg var nødt til at have 3 par sokker på og radiatoren buldrende, fordi kulde for mig var forbundet med at få et angstanfald.​

​Nu føler jeg mig som et menneske igen! Det er så dejligt bare at kunne gøre ting og ikke skulle tage hensyn til angsten hele tiden. Der er ikke den der stopklods mere. Pillerne, som lægen gav mig for at dæmpe angsten – og som jeg kun har taget enkelte af i starten men som jeg ikke kunne gå nogen steder uden indtil for nylig – ved jeg slet ikke hvor er henne nu, jeg har glemt deres eksistens!​Jeg har været i arbejdsprøvning/praktik og fundet ud af at jeg godt kan arbejde 37 timer om ugen igen, så nu flytter jeg til København og får arbejde indenfor min branche igen!”


​Kvinde om behandling af angst:

Hej Mette

Det er efterhånden længe siden jeg har været et smut forbi dig. Men jeg vil bare sige at det går rigtig godt, der er mange flere gode dage end dårlige dage, og når der ind imellem er en dårlig dag tager jeg den med ro og bruger nogle af de øvelser du har givet mig.

Jeg er startet på universitet, det var hårdt de første uger, og angsten kom lidt frem igen men jeg nåede at fange den inden det blev et problem, igen med de øvelser vi har snakket om. Derudover er jeg startet til yoga, som også er rigtigt godt for mig.

Jeg vil bare sige tak for din hjælp, jeg er meget taknemlig for mit forløb med dig! (Det kan være jeg kommer forbi igen, i en presset tid)

Du er super dygtigt og engageret i dit arbejde og du bringer så meget glæde og gåpåmod frem i en.

Bliv ved med at gør det du gør, der er mange mennesker der har/får glæde af dig.

Det syntes jeg bare lige du skulle vide, et klap på skuldrene i din retning!

Adresseoplysninger​

Mageløs 12, 2 tv
​5000 Odense C

Kontaktoplysninger​

71 75 81 26​

CVR: 35916202